טיול קולינרי - טעימה מסין

טיול מאורגן לסין, 13 ימי טיול 6.10-20.10.2019

טעימה מסין

״לשליט, העם הוא השמיים; לעם, האוכל הוא השמיים״
“王者以民人为天,而民人以食为天”
שמונת המטבחים הוא הכינוי למגוון הקולינרי של סין. לאורך ההיסטוריה התפתחו ברחבי סין תרבויות מזון בעלות מאפיינים שונים – שאנדונג, ג׳יאנגסו, אנחוי, ג׳ה-ג׳יאנג, פוג׳יאן, קנטון, חונאן וסצ׳ואן. בכל אזור קיבלה התרבות הקולינרית את השפעות הגיאוגרפיה והתרבות המקומיות. בטיול זה נסייר לאורכה ולרוחבה של סין ונכיר חלק נרחב ממטבחים אלו. נבקר בשווקים ונראה כיצד חומרי הגלם הופכים לאלמנטים המרכזיים במטבח הסיני. נלמד בסדנאות כיצד להכין מאכלים מוכרים וחשובים. נאכל במסעדות ובדוכנים מקומיים ונכיר את תרבות האוכל המקומית. בין לבין, נבקר באתריה המפורסמים של סין ונבין את הקשר העמוק שבין תרבות ואוכל.

06.10.2019 – 20.10.2019

$3,999

לאדם בחדר זוגי
בקבוצה של 10

מדריך

דגן שמעוני

10-15 מטיילים

בקבוצה

לפרטים נוספים והרשמה

שם

דוא״ל

טלפון


מסלול הטיול

יום 1: בייג׳ינג (Beijing)

הסיור שלנו יתחיל בבירת סין, שאיננה נכללת בין שמונת המטבחים המרכזיים. אך בכל זאת, אין מקום טוב יותר בסין להכיר את יסודות התרבות הסינית ואת יסודות העולם הקולינרי של סין. ננחת בשעות הבוקר המוקדמות וניסע למלון לארוחת בוקר ומנוחה קצרה. לאחר מכן נצא לביקור ב״מקדש השמיים״ – מרכז טקסי חשוב מאוד ששרת בעיקר את קיסרי שושלת צ׳ינג. במקום זה נערכו טקסי ההכתרה של הקיסרים ועוד טקסים שונים. משם נמשיך לאזור דה-שילאן שבסמטאותיו, לצד קליגרפיה וחפצי אמנות שונים, נוכל למצוא מאכלים מקומיים ומטעמים מעניינים המאפיינים את בייג׳ינג של פעם. בשעות הערב נאכל במסעדה אופיינית לבייג׳ינג ונזכה לטעום מאחד ממאכליה המוכרים של העיר – ברווז פקין.
לינה – בייג׳ינג.

יום 2: בייג׳ינג

נתחיל את היום בביקור בעיר האסורה, או בשמה האמתי – הארמון העתיק. נעבור דרך כיכר טיאנאנמן ונעצור לרגע על מנת לספר את סיפורה החשוב של הכיכר בהסטוריה של סין המודרנית. נמשיך לתוך הארמון ונראה כיצד התנהלו חיי היומיום בחצר הקיסר. בשעות הצהריים נבקר במקדש הלאמה, המרכז הבודהיסטי החשוב ביותר בסין (מבחינה שלטונית) ואחד המקדשים המרשימים ביותר. נדבר מעט על חשיבות הדת הבודהיסטית כמקור לגיטימציה לשלטון הקיסרי. לאחר מכן נשתתף בסדנת בישול בייג׳ינגאית עם שף מקומי, בה נתנסה בהכנת אחד מסמליה של סין – כופתאות (או דאמפלינגס, דים-סאם וכל שם אחר שאתם מכירים). לאחר שנהנה מההתנסות ומהאכילה, נבקר ברחוב וואנגפוג׳ינג (Wangfujing), שם ממוקם אחד משווקי אוכל הרחוב היותר מעניינים בסין.
לינה – בייג׳ינג.

יום 3: בייג׳ינג – צ׳ופו (Qufu)

חלקו הראשון של היום יוקדש לחומה הגדולה. נבקר בחומה (Mutianyu), נסייר לאורכה ונדבר על חשיבותה ההיסטורית. בשעות הצהריים נבקר בשוק המקורה בסאניואנלי (Sanyuanli), שם נוכל להתרשם שוב מהמגוון האדיר של סין ולרכוש חטיפים ומזון לנסיעת הרכבת. בשעות בערב נעלה על הרכבת המהירה לצ׳ופו שבמחוז שאנדונג (כשעתיים נסיעה). עם הגעתנו נלך לאכול במסעדה מקומית.
לינה – צ׳ופו.

יום 4: צ׳ופו – שנגחאי (Shanghai)

צ׳ופו היא עיר הולדתו של הסיני המוכר ביותר בעולם – קונפוציוס. נבקר במקדש קנפוציוס הגדול שבעיר ובאחוזת משפחת קונג, ביתו של ההוגה והמורה הדגול. ההגות הקונפוציאנית עומדת במרכז תפיסת העולם הסינית כבר מאות שנים וחשיבותה נוגעת גם לתרבות המזון של סין. לא בכדי, המטבח של שאנדונג נחשב לאחד המרכזיים בסין. בצהריים נשתתף בסדנת בישול במלון מקומי, שם נלמד להכין כמה מהמאכלים האיקוניים של המטבח השאנדונגי. בשעות הערב נעלה על הרכבת המהירה לשנגחאי (כשלוש שעות נסיעה).
לינה – שנגחאי.

יום 5: שנגחאי – חאנגג׳ואו (Hangzhou)

היום שלנו יוקדש לשנגחאי – עיר שמשלבת תרבות סינית מסורתית עם תרבות מודרנית בעלת השפעות רבות. נבקר בגן יו, הנמצא ברובע העתיק של העיר ומפליא לייצג את האסתטיקה של האליטות בסין הקיסרית המאוחרת. גן יו, למרות גודלו הקטן יחסית, שופע באלמנטים של ארכיטקטורה ואמנות הגנים הסינית. ליד הגן שוכן שוק שבו ניתן למצוא מטעמים מקומיים לצד מזכרות שונות ומגוונות. נמשיך לרחוב נאנג׳ינג, הרחוב המרכזי הגדול ביותר בסין, בו נוכל להתרשם מההתפתחות של סין במאות ה-20 וה-21. בסוף רחוב נאנג׳ינג נגיע לבונד – הטיילת המרהיבה של שנגחאי שמאפשרת מבט לעבר ולהווה של העיר. נבקר באחד ממגדליה המודרניים של העיר ונזכה לתצפית מגבוה על העיר כולה. נאכל ארוחת ערב מקומית באחת המסעדות בעיר ולאחר מכן נשתתף בסדנת בישול נוספת, בה נשמע משף מקומי, נכין אוכל אופייני לאזור ונהנה מכוס תה לסיום. בערב נעלה על הרכבת המהירה לחאנגג׳ואו (כשעה נסיעה).
לינה – חאנגג׳ואו.

יום 6: חאנגג׳ואו – ההר הצהוב (Huangshan)

את היום נבלה בעיר חאנגג׳ואו, שהייתה בירה קיסרית במשך כ-100 שנים תחת שושלת סונג הדרומית, במאות ה12-13. העיר הייתה מרכז חשוב וגדול למלומדים ואליטות אחרות עוד לפני שנהייתה בירתה של השושלת, ועד היום בולטים בה מאפיינים של חיי פאר. נשוט על האגם המערבי, מרכזה ההיסטורי והתרבותי של העיר. חאנגג׳ואו היא בית לאחד ממוצרי המזון החשובים בסין – התה. נבקר במשתלת תה, נראה כיצד נקטף ומעובד עלה התה, נבחן את שימושיו השונים ונזכה להדגמה מרתקת, נשמע הסברים על חשיבותו של התה בהיסטוריה של סין וכמובן – נזכה לטעום מהתה המקומי המפורסם. לאחר מכן נבקר במוזיאון האוכל של חאנגג׳ואו, שבו נוכל להכיר יותר טוב עוד אחד ממטבחיה החשובים של סין ואת ההיסטוריה שלו. בשעות הערב נאכל במסעדה מקומית ולאחר מכן נעלה על הרכבת המהירה לחואנגשאן (ההר הצהוב).
לינה – חואנגשאן.

יום 7: ההר הצהוב – צ׳נגדו (Chnegdu)

היום נבקר באחד ההרים החשובים והיפים ביותר בסין – ההר הצהוב. נעלה להר עם הרכבל ונסייר בין פסגותיו ונופיו המרשימים. היופי הטבעי של ההר משתלב עם חשיבותו המסורתית, עליה נדבר גם כן. ההר הצהוב משפיע על התרבות של האזור כולו, הנקראה אנחוי, ומהווה אחד מהמטבחים המרכזיים של סין. לאחר ההתרשמות מההר והמאמץ מההליכה בשביליו, נבקר במוזיאון האוכל של מחוז אנחוי ונשתתף בסדנת בישול שבה נלמד להכין את אחד מהמאכלים המיוחדים של האזור – דזונג-דזה (Zongzi 粽子). לאחר ארוחת ערב במסעדה מקומית, בה ניפרד ממטבחי החוף המזרחי של סין, ניסע לשדה התעופה ונעלה על טיסת הערב המאוחרת לצ׳נגדו.
לינה – צ׳נגדו.

יום 8: צ׳נגדו

נתחיל את הסיור שלנו בבירת סצ׳ואן עם ביקור באחד המקומות החמודים ביותר בסין – מקלט הפנדות שבעיר. הפנדה הגדולה (ואחייניתה הפנדה האדומה קצת פחות), הפכו להיות מסמליה הגדולים של סין בשנים האחרונות ואין מקום בו ניתן לראות את החיות המגושמות והמצחיקות, טוב יותר מאשר במקלט שבצ׳נגדו. לאחר שנתרענן ונרומם את רוחנו עם הפנדות, נמשיך למרכז העיר ולאזור העתיק שלה. נבקר במקדש וונשו החשוב והיפה שנבנה במאות 16-17 ומוקדש לבודהה של החכמה (מנג׳וסרי). במקדש עצמו שוכנת מסעדה מעניינת מאוד – מסעדה בודהיסטית שמציעה מגוון מנות של ״דגים״, ״בשר״ וכדומה… אלא שכל המנות עשויות ממוצרים צמחוניים בלבד (אך נראות ומרגישות כמו מה שהן מנסות לחקות). אחר הצהריים נצא מהעיר לבקר במקום בו מייצרים רוטב שעועית מותססת, שלו תפקיד מרכזי במטבח המקומי. נראה את התהליך המיוחד והמעניין ונזכה לטעימה קטנה. בערב נאכל במסעדת הוט-פוט (Hotpot 火锅) – סוג של פונדו ייחודי למחוז סצ׳ואן שהפך למפורסם בכל סין.
לינה – צ׳נגדו.

יום 9: צ׳נגדו – לשאן (Leshan)

היום נבקר באתר המוכר ביותר בסצ׳ואן – הבודהה הענק בלה-שאן. הפסל האדיר הזה אשר חצוב בסלע, לא רחוק מבירת המחוז, באזור מרכזי ביותר, הוא אחד מהסמלים המוכרים ביותר של הבודהיזם בסין. הבודהה הענק, שצופה על הנהר, יהווה את האלמנט הבודהיסטי האחרון בטיול שלנו. נטפס במעלה הגבעה ונצפה על הפסל הענק מכל הכיוונים. לאחר מכן נבקר בעיירה העתיקה סוג׳י (Suji) שסמוכה לאתר, שם נוכל להתנסות גם במטעמים מקומיים. בשעות הערב נחזור לצ׳נגדו.
לינה – צ׳נגדו.

יום 10: צ׳נגדו – יאנגשואו (Yangshuo)

בשעות הבוקר נעלה על הרכבת המהירה לגווילין (Guilin) שבמחוז גואנגס׳י (Guangxi), נסיעה של כחמש שעות. מחוז גואנגס׳י לא מוכר כאחד המטבחים המרכזיים של סין, אך הגיאוגרפיה והגיוון האתני שלו הופכים אותו לביקור חובה. מיד עם הגעתנו ניסע לחזות באחד המראות היפים של האזור וסין כולה – טרסות האורז בלונגג׳י (Longji Rice Terraces). מעבר למראה המרהיב של שדות האורז, נוכל לראות מקרוב כיצד מגודל האורז כבר מאות שנים בסין ונבין את חשיבותו התרבותית. נהנה מהזדמנות לקטוף ירקות בשדות המקומיים ונלמד איך מכינים אורז במבוק – מאכל מקומי ידוע. בשעות הערב ניסע לעיירה יאנגשואו, השוכנת לגדות נהר לי (Li), שם נאכל ארוחת ערב מקומית.
לינה – יאנגשואו.

יום 11: יאנגשואו

נתחיל את היום שלנו בסדנת בישול מקומית וביקור בשוק אוכל ושוק תוצרת חקלאית בעיירה. הסדנא והשווקים יאפשרו לנו לזכות במבט למגוון הרב של האזור, הן מבחינת מגוון המזון והתוצרים והן מבחינת המגוון האתני המרתק. לאחר מכן נהנה מהנוף ומהאווירה המקומית כאשר נשוט ברפסודות במבוק על נהר הלי – חוויה מקומית מעניינת ומסורתית. בשעות הערב נזכה לעוד הצצה למאפיינים האתניים, הטבעיים והמסורתיים של האזור כאשר נצפה ב״מופע ההתרשמות״ המפורסם של יאנגשואו. המופע האור-קולי המרהיב הוא אחת מהאטרקציות המרשימות ביותר באזור.
לינה – יאנגשואו.

יום 12: יאנגשואו – הונג קונג (Hong Kong)

בשעות הבוקר המוקדמות נבקר באזור של סדנאות שונות ומגוונות להכנת מזון. נוכל לצפות ולהתנסות בהכנה של מגוון גדול של מוצרי מזון סינים – שמן תה, יין אורז, טופו, רטבים שונים ועוד. הסדנאות מתבססות על שיטות ההכנה המסורתיות של המוצרים השונים ומאפשרות נקודת מבט ייחודית על התפתחות וחשיבות תרבות האוכל בסין. בצהריים נעלה על הרכבת המהירה החדשה להונג קונג (כשלוש שעות נסיעה). עם הגעתנו להונג קונג נעשה צ׳ק-אין במלון ונצא לטעום את מטעמיה הנהדרים של העיר.
לינה – הונג קונג.

יום 13: הונג קונג – תל אביב

היום האחרון שלנו יהיה עמוס למדי ובו נכיר את אחד המטבחים המעניינים והידועים של סין – המטבח הקנטונזי. בשעות הבוקר נשתתף בדסנת בישול, במסגרתה נבקר בשוק ונראה את מוצרי המזון השונים בהם משתמשים להכנת האוכל המקומי, נכין מספר מנות ונשמע הסברים משף מקומי. משם נמשיך לסיור מקיף של האי הונג קונג. נבקר בפסגת ויקטוריה המשקיפה על העיר ועל הנמל, בכפר הדייגים אברדין ובמפרץ ריפולס. היופי של הונג קונג נעוץ בשילוב המדהים בין מסורת, מודרנה, טבע ועיר – את כל אלו נזכה לראות ביום זה. לפני עזיבתנו, נאכל במסעדה הונג קונגית וניפרד מסין עם טעם של עוד. משם נמשיך לשדה התעופה בשנג׳ן והביתה.*

* שימו לב! המעבר להונג קונג ולאחר מכן לשנג׳ן הם מעברי גבול לכל דבר – עליכם להיות מצויידים בויזה לסין עם כניסות מרובות (אין צורך בויזה להונג קונג).

המחיר כולל

  • טיסות בינ״ל ותחבורה בסין
  • אוטובוס 33 מושבים עם מיזוג אוויר
  • הדרכה בעברית
  • טיפים לנהג ומדריכים מקומיים
  • לינה במלונות 4-5 כוכבים וארוחת בוקר
  • כניסות לאתרים כפי שמצוינים בתוכנית (עשויים להיות שינויים בהתאם למזג האוויר וסגירת אתרים מסויימים)
  • סדנאות בישול כפי שמצויינות בתכנית
  • ארוחות ערב או צהריים כפי שמפורטות בתכנית (9 סה״כ)
  • מע״מ

המחיר אינו כולל

  • ארוחות צהריים שלא צויינו בתכנית
  • ביטוח נסיעות אישי
  • הוצאות אישיות
  • ויזה לסין ודמי טיפול (ניתן לעשות דרכנו בעלות של 300 ש״ח)
  • כל דבר שלא צוין בתכנית

לפרטים נוספים והרשמה, צרו קשר

שם

דוא״ל

טלפון