דרך התה ביוננאן

טיול מאורגן לסין, 13 ימים

״מדרום לענן״

עם טופוגרפיה המשתרעת מן הטרופי לאלפיני וכשלושים קבוצות אתניות שונות, חבל יוננאן הוא המגוון והעשיר שבמחוזות סין. כאזור שוליים הגובל ברמת טיבט ומרכז סין מחד, ובתרבויות דרום מזרח אסיה מאידך, יוננאן מציעה חשיפה לאחד האזורים המגוונים ביותר בסין מבחינה אנושית, נופית והיסטורית. תרבות התה החלה בהרי יוננאן רבות לפני שהפכה סמל של תרבות סינית קלאסית, ודרכה ננוע בעודנו חוצים בנופים, בשפות ובתרבויות המשתנות.

יפורסמו בהמשך

יפורסם בהמשך

לאדם בחדר זוגי

מדריכים

נעם בקנר

12 מטיילים

לכל היותר בקבוצה

לפרטים נוספים והרשמה

שם

דוא״ל

טלפון


מסלול הטיול

יום 1: צ׳נגדו

היום הראשון שלנו, שיוקדש כולו לבירת מחוז סצ׳ואן צ׳נגדו, יתחיל עם ביקור באחד המקומות החמודים ביותר בסין – מקלט הפנדות שבעיר. הפנדה הגדולה (ואחייניתה הפנדה האדומה קצת פחות), הפכו להיות מסמליה הגדולים של סין בשנים האחרונות ואין מקום בו ניתן לראות את החיות, המגושמות והמצחיקות, טוב יותר מאשר במקלט שבצ׳נגדו. לאחר שנתרענן ונרומם רוחנו עם הפנדות, נמשיך למרכז העיר ולאזור העתיק שלה. נבקר במקדש וונשו החשוב והיפה ובמקדש המרקיז וו. שני המקדשים יפגישו אותנו עם שני עולמות חשובים – הבודהיזם והדת העממית הסינית. שני המקדשים נבנו במאות 16-17 ומוקדשים האחד לבודהה של החכמה (מנג׳וסרי) והשני להוגה והאסטרטג הסיני ג׳ו-גה ליאנג. לאחר מכן נשוטט מעט ברחובות העתיקים שסובבים את המקדשים, נטעם מטעמים מקומיים ונוכל לראות חנויות עם תוצרים מקומיים. בשעות הערב נצא יחדיו לארוחה סצ׳ואנית מסורתית – hot-pot, ״סיר רותח״.

לינה – צ׳נגדו.

יום 2: ג’ינגהונג ונהר המקונג

בבוקר נעלה על טיסה מוקדמת לג’ינגהונג, בירת אזור שישאונגבאננה, (תאי: סיפסונג פאנה). ממקום מושבה על נהר המקונג האדיר, העיר הנעימה הזאת משלבת מראות ותחושות מדרום מזרח אסיה יחד עם דינמיות סינית עכשווית, הקשורה בסחר הגבולות הפורה בין סין לשכנותיה שמדרום. לאחר הנחיתה בעיר וארוחת בוקר נצא לביקור בשוק המקומי של גנגלאנבה, למפגש עם הטעמים והניחוחות המקומיים. שווקי האזור ידועים בתנובת הפירות שבהם וכן בשלל מוצרים מקומיים, תרופות, תבלינים וחפצים יומיומיים. לאחר הביקור בשוק נמשיך לסייר באיזור הכפרי בו חיים בני דאי, הקרובים בשפתם ותרבותם לתושבי תאילנד ולאוס. אם הזמן יאפשר נמשיך לביקור של אחר הצהריים במקדש הבודהיסטי-תהרוודי של ג’ינגהונג.

לינה בג’ינגהונג.

יום 3: כפרי שישואנגבאננה

לאחר ארוחת הבוקר נצא להליכה בהר נאננואו המפורסם, אחד ממרכזי גידול התה הידועים של האזור. האזור מפיק את כמה מסוגי התה הנחשבים ביותר ביוננאן, ולחובבי הנוף והצומח המקום מציע מגוון בוטני עשיר ודוגמא יפה ליערות הטרופיים של דרום מזרח אסיה אשר נעלמים במהירות בשל פיתוח מטעי גומי. במהלך ההליכה נאתר את עצי התה היחודיים לאזור, ולאחריה נשתתף בטעימת תה ה”פו אר” המופק מהם. מהר נאנואו נמשיך לאחד מכפרי הדאי המקומיים המתמחה בייצור נייר מסורתי. חזרה לג’ינגהונג ולינה שם.

יום 4: לנצאנג

ביום זה נכונה לנו נסיעה ארוכה יחסית אך מרהיבה באחד האזורים המוכרים פחות של יוננאן. האזור מתאפיין ביערות ערפילים יחודיים לאזור התפר שבין החוג הטרופי לממוזג. ארץ זו היא “ארץ התה”, בה בוית לראשונה המשקה האהוב ובני הקבוצות האתניות המקוריות של יוננאן הם אלו אשר עשו בו שימוש לראשונה לרפואה, פולחן ואף מזון. ביום זה נעבור כמה מן הרכסים עטורי העננים שהעניקו ליוננאן את שמה. בדרך נעצור בשוק המקומי של מנגחאי, בכפר השייך לקבוצות הלאהו, עם “שוכן גבעות” הנפוץ גם בבורמה, לאוס ותאילנד, ונשוטט בחלקות החקלאיות של ג’ינגמאי להתרשמות מיוננאן הכפרית במיטבה.

יום 5

היום נמשיך לחצות את איזור החיץ שבין דרום יוננאן הטרופית לצפונה. יוננאן היא איזור עשיר ביותר מבחינה ביולוגית, ומספר מיני החי והצומח בו הם חסרי מתחרים מחוץ לאזורים הטרופיים, האיזור ההררי בו נמשיך לחלוף היום הוא דוגמא לאחד מבתי הגידול היחודיים ליוננאן, ובמהלכו נעצור בכפר מגדלי תה מבני לאהו המפיקים תה יקר במיוחד מעצים בני כ800 שנים.

יום 6: ויישאן ודונגליאן חואה

היום נמשיך להצפין לאורך דרך המסחר העתיקה ונגיע לעיר העתיקה של ווישאן. כאחת מערי השוק החשובות במערב יוננאן, ווישאן היתה מרכז מסחרי ומנהלתי חשוב לאורך מאות השנים האחרונות, והדבר משתקף יפה ברחובותיה, בחומות שסביבה ובשערי העיר. למרות תנופת הפיתוח אשר נלווית לסין כולה, העיר עוד שימרה משהו מאווירת העבר, ואם יתמזל מזלנו נחזה בסדנאות בעלי מלאכה, חרטי שלטים, עושי איטריות וסנדלרים. מן העיר העתיקה של ווישאן נמשיך לכפר המוסלמי-סיני (בני חווי) של דונגליאן חואה. המוסלמים היו מן הקבוצות החשובות של סוחרי דרך התה ובעזרת העושר הרב שזכו לו בעקבות המסחר, בנו מסגדים ואחוזות מפוארות. נצא לביקור במסגד המקומי ובבית אחוזה היסטורי מתקופת שושלת צ’ינג ונשוטט בסמטאות הכפר. לאחר הביקור בדונגליאן חואה נשוב לווישאן, בה נעבור את הלילה.

יום 7: העיר העתיקה של דאלי

לאחר ארוחת הבוקר נצא לכיוון העיר דאלי. דאלי היתה בירתן של שתי ממלכות עצמאיות שמרכזן ביוננאן, טרם סיפוחה לסין בימי האימפריה המונגולית. בשל העמק הפורה בו היא יושבת, ואגם אר חאי שלצידה, אזור דאלי היה אחד החשובים באזור מבחינה תרבותית דתית ומסחרית, ועושר העבר עוד ניכר בבתיה המסורתיים ובפגודות הנישאות הניצבות בקרבתה כבר אלף שנים. דאלי היא ביתם ההסטורית של הבאי, קבוצה אתנית הידועה בבעלי המלאכה והנגרים שבה, וששמם יצא לפניהם בכל רחבי יוננאן. כיום דאלי היא אבן שואבת למבקרים רבים , אך האווירה בה עודנה נעימה להפליא ואם הזמן יאפשר, נצא לשוטטות חופשית בעיר העתיקה.  בדרך לדאלי נעצור לביקור קצר ביוננאן יי, כפר קטן על אם דרך המסחר שנותר כמעט ולא מפותח, ונשמע בו על ההסטוריה המרתקת של המקום בזמן מלחמת העולם השניה. לינה בדאלי.

יום 8: שאשי והאתר הבודהיסטי של שי באושאן

הטופוגרפיה המיוחדת של מערב יוננאן כוללת שרשרת עמקים פוריים המנותקים זה מזה על ידי שרשראות הרים וגבעות, כאשר בכל עמק שכזה התקיימה מערכת כלכלית נפרדת ופעמים רבות שכנו בהם עמים שונים בתכלית. בבוקר נצא לכיוון העיירה שאשי, המצוייה גם היא באחד מן העמקים הציוריים הללו, בנהלך הביקור באזור נתוודע להיסטוריה הבודהיסטית של יוננאן בהקשריה המקומיים והאיזורים ונצא לבקר אתר בודהיסטי מיוחד במינו הטמון בהרים שמעל העיירה. בדרך לשאשי נבקר בשני כפרים נוספים, אחד המתמחה בצביעת בדי באטיק כחולים והשני ידוע כמכיל את ריכוז הארכיטקטורה המסורתית היפה ביותר באזור. לינה בשאשי.

יום 9: אל שולי הרמה הטיבטית

ביום זה נבצע קפיצת דרך של ממש ונדלג מן העמקים הנמוכים יחסית של מרכז יוננאן המערבית אל שולי הרמה הטיבטית. הנסיעה הדרמטית תעבור דרך מורדות כמה מן ההרים הקודשים והנישאים של ספר ההימלאיה, בדרכנו אל מחוזות התרבות הטיבטית. יעדנו ביום זה היא העיר ז’ונגדיאן הידועה כיום גם בשם שנגרילה על שם המנזר המיסטי שבמרכז ספרו של ג’יימס הילטון “אופק אבוד”. העיר ז’ונגדיאן היא עיר מסחר הסטורית וחשובה אשר התמחתה בסחר בתה מאזורי הגידול שבדרום וממנה זרמו מטעני התה על גבי יאקים אל עבר מנזרי להסה ומחנות הנוודים שברום הרמה הטיבטית. בדרך לז’ונגדיאן נעצור לביקור ב”ערוץ קפיצת הטיגריס” הדרמטי והידוע. הקניון העמוק הוא נתיב ההתחתרות של נהר היאנג זי האדיר המזין את מרכז סין הדרומית, וזה אשר מהווה, יחד עם הנהר הצהוב, את עורק החיים של סין כולה. לינה בשנגרילה.

יום 10: הכפרים הטיבטים של שנגרילה

ביום זה נעמיק את הכרותינו עם העולם הטיבטי, ההיסטורי כמו גם העכשווי.לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור בשוק המקומי, וממנו לביקור בכפר כדרים המתמחה בעבודות כדרות שחורות היחודיות לאיזור. האזורים הטיבטים השונים מציגים דגמי ארכיטקטורת מגורים שונים זה מזה כשם שהם בעלי אלמנטים משותפים. בתי המגורים הטיבטים באזור ז’ונגדיאן הם מהגדולים והמרשימים בעולם הטיבטי וידועים בעמודי העץ הכבירים שבהם ועבודות הגילוף המעטרות אותם. היום גם נבקר באחד מכפרי המקום ונתרשם מן החיים באזורי ההרים וכמובן מן הבתים הנהדרים. לאחר שובנו לז’ונגדיאן נבקר במנזר סומטסלינג האדיר, מנזר מן החשובים בעולם הטיבטי והמרכזי ביותר ביוננאן.

יום 11: הצוקים האדומים של לימינג

ביום זה נשוב במורד הדרך ונחבור חזרה לנהר היאנגזי האדיר. נעצור בעיירת השוק החשובה שיגו (“תוף האבן”) השוכנת על הפיתול הראשון של הנהר, ונבקר באנדרטה לזכר “המצעד הארוך” של מאו זי דונג וחבריו, מן הרגעים המכוננים של ההסטוריה הקומוניסטית של סין, כמו גם אבן יסוד בהיסטוריוגרפיה שלה. משיגו נמשיך ללימינג, כפר קטן ואחד המקומות היפים ביותר, והמתויירים פחות ביוננאן. הכפר ידוע בצוקי אבן החול האדומה המקיפים אותו כחומות אדירות. הכפר הוא ביתם של בני ליסו. עם שאנשיו היו יודעים בעבר כמומחי שטח, גששים וציידים. נעפיל לראש אחד הצוקים לתצפית על העמק שלמטה לפני שנשוב לכפר ללינת הלילה.

יום 12: עמק ליג’יאנג

ביום זה נדרים אל עבר העיר ליג’יאנג, אחת היפות ביותר בסין כולה. ליג’יאנג היא מולדתם ההיסטורית של אנשי הנאשי, עם הקרוב לטיבטים שישוביו מנקדים את מדרונות ההרים והעמקים הפוריים שמדרום ליאנג זי. נשות הנאשי ידועות בחריצותן ובכישוריהן העסקיים והגברים… נחמדים. העיר ליג’יאנג שזכתה לכינוי הפופולארי “ונציה של המזרח” ידועה בארכיטקטורה הציורית שבה ובפלגי המים החוצים את סמטאותיה. העיר שוכנת מול הר אדיר מימדים, הר “דרקון הירקן” המושלג המהווה את סימן ההיכר הנצחי שלה. במהלך השהיה בעיר נבקר בכמה מן השווקים והאתרים ההיסטוריים שבקרבתה, נתוודע לתרבות הנאשי ייחודית לאזור, ועל גישתה הליברלית להתאבדות.

יום 13: פרידה מיוננאן

ביום זה נבקר בשוק הבוקר, נשוטט בפארק “בריכת הדרקון השחור” שיסודו בתקופת שושלת צ’ינג ובמוזאון הקטן שלצידו המוקדש לתרבות והאומנות המקומית. אחר הצהריים נצא לנמל התעופה של ליג’יאנג ונעלה על טיסה קצרה לצ’נגדו, וממנה נצא חזרה לארץ.

המחיר כולל

  • טיסות בינ״ל
  • אוטובוס 33 מושבים עם מיזוג אוויר
  • לינה במלונות 4-5 כוכבים
  • ארוחת בוקר
  • טיפים לנהג ומדריכים מקומיים
  • כניסות לאתרים כפי שמצוינים בתוכנית

המחיר אינו כולל

  • ויזה לסין
  • ביטוח נסיעות אישי
  • ארוחות צהריים וערב אלא אם צוין אחרת
  • הוצאות אישיות
  • כל דבר שלא צוין בתכנית

לפרטים נוספים והרשמה, צרו קשר

שם

דוא״ל

טלפון